Nedavno sam bila kod prijateljice koja radi na jahti i naravno da je tamo vidjela razne novotarije i sve luksuzne stvari koje novo doba nosi, tako da ni aparati za kavu tamo nisu ovakvi obični na kakve smo mi navikli.

Jednom prilikom na jahti gdje ona radi promijenili su sve živo i neživo, od žice i vilice do svega što imaju od opreme, pa su se tako i aparati za kavu našli na listi za izmjenu. Pošto oni tamo sve što mijenjaju staro završi u smeću, mada niti nije staro – ona je lijepo odlučila da aparati za kavu mogu naći novog vlasnika i za jedan od njega velikodušno se osobno prijavila.

I tako je u njenom stanu završio jedan od njih, neki poseban aparat koji košta nekoliko tisuća eura. Mada ja osobno nisam za te neke novotarije, jer meni je često i obična turska kava fina i dovoljno dobra (naravno, ako ima dovoljno mlijeka i pjene) – ono što bi ja svakako voljela vidjeti jest kad bi aparati za kavu mogli raditi finu pjenicu.

Jedna moja rođakinja ima neki aparat za pjenicu u kojeg ulije toplo mlijeko i onda mora ručno vući neku ručicu gore dolje sto puta da bi na taj način „istucala“ pjenicu od mlijeka.

Moram priznati da mi se taj patent baš i ne sviđa najbolje jer mora se puno mutiti ručno što mi je tlaka ako dobijem goste i onda moraš puno pjenice napraviti.

Bilo bi odlično kad bi mogli samo pjenicu raditi – postoje li takvi aparati za kavu koji samo pjenicu rade? Možda neka dodatna oprema to radi? Samo pjenicu? Morala bih se malo bolje raspitati oko toga jer ako mi je fino mlijeko i pjenica – uz malo šećera, svaka kava, pa čak i ona gorka i nikakva, može odmah instant biti bolja.