Majice su jedne od najpopularnijih komada odjeće. Mnogi ljudi, kako muškarci, tako i žene, imaju pun ormar različitih tipova i stilova majica. Ali kada se radi o odabiru majica, postavlja se pitanje kako odabrati onu pravu za određenu prigodu. Naime, nije svejedno idete li na ludi party ili na razgovor za posao – svaka majica ima svoju priliku. Ako ste jedni od onih koji ne znaju kako pravilno odabrati, donosimo vam jednostavan vodič za odabir majica za različite prigode i evente.

Kada se radi o formalnijem događaju, bilo razgovor za posao ili upoznavanje s roditeljima vašeg dečka ili cure, prvi izbor vam ne bi trebale biti majice. Ali ako ste ležerniji tip osobe i želite to i pokazati, pripazite da ne odate krivi dojam odabirom neke koja ima previše uzoraka ili boja na sebi. Ako već ne možete obući košulju, ispod sakoa možete nositi majicu jednostavne prigušene boje, i to obavezno jednobojnu. Jedino jednobojni komadi odaju dojam ozbiljnosti i profesionalnosti. Po mogućnosti odaberite crnu, bijelu ili sivu majicu kako bi ostavili što bolji utisak.

U slučaju da ste pozvani na tulum, imate mnogo više opcija. Ako ste veselit tip osobe, pokažite to odabirom šarene majice ili one s uzorkom. Ovdje također dolazi u obzir i jednobojna majica, ali opet i tu imate više izbora. Boja koju odaberete može biti žuta, roza, zelena ili bilo koja druga. Također možete odabrati majicu nekog benda, ili čak majicu s elektronskim pokazivačem glasnoće. Na tulumima sve prolazi, ali pri odabiru majica morate pripaziti da ona odgovara vašem tipu tijela i da se slaže s ostatkom vaše garderobe. Ako odaberete majicu šarenih boja i uzoraka, obavezno ju dopunite jednobojnim hlačama. A ako se odlučite za jednobojnu majicu, možete ju iskombinirati s šarenim ili zanimljivim modnim dodacima. Samo se držite pravila da na vama ne smije biti istaknute više od 3 boje.